info@partijvoorhetnoorden.nl | oldambt@partijvoorhetnoorden.nl 06 - 401 854 10

Naar Oldambt
Terug naar Wie zijn wij...

2. Leendert van der Laan Fractiemedewerker

Gepubliceerd op:
2. Leendert van der Laan Fractiemedewerker

 van der Laan, L (Leendert)

Mail Leendert 

 

In 2002 was Leendert  samen met wijlen Teun Jan Zanen oprichter van de Partij voor het Noorden. Er bestond op dat moment nog geen onafhankelijke provinciale politieke partij in Groningen.

 

Tot zijn 40ste had Leendert een carrière bij voornamelijk grote verzekeraars met als voornaamste werkgebied Noord-Nederland.  Inmiddels is hij alweer bijna 20 jaar woonachtig in de mooiste stad van het Noorden.  Samen met zijn vrouw en 3 kinderen woont hij in Kostverloren, onderdeel van de Schilderswijk.

 

Leendert (47) is geboren en getogen in Friesland, getrouwd met een Drentse vrouw en heeft 3 Groningse kinderen. Kortom een echte Noorderling. Leendert is heel actief in de Wijk Kostverloren als penningmeester en organisator van het wijkcentrum met speeltuin. Ook is hij algemeen bestuurder van de Groninger Speeltuincentrale. In het dagelijks leven is hij fractiemedewerker van de Partij voor het Noorden en Stadspartij voor Stad en Ommeland, de mooiste part time banen die bestaan volgens Leendert. Banen die bovendien ruimte bieden aan de opvoeding van zijn 3 nog jonge kinderen.

 

Groningen is de mooiste uitvalsbasis voor eigenlijk alles. Met snelwegen die snel naar Drenthe en Friesland en de rest van het land leiden. Een sfeervol groot centrum en prachtige omliggende dorpen met een goede middenstand. Om nog maar te zwijgen van de prachtige natuur en landschappen die goed te bereiken zijn.

 

Een snelle trein naar de Randstad en Duitsland en snellere autoverbindingen naar Noord-Groningen staan hoog op zijn wensenlijstje. Als onafhankelijk denker heeft Leendert niets met een gemiddelde landelijke politieke partij. Landelijke partijen laten vaak zien dat Groningen niet meetelt. Het beste voorbeeld is natuurlijk het aardgasdossier. Hierin zit nauwelijks voortgang. Al 25 jaar strijdt Leendert tegen het grote onrecht dat Groningen en de Groningers wordt aangedaan. Hij is daarin heel strijdbaar en kent het dossier van A tot Z. Meer vragen en een hardere opstelling van de Groningers helpt ons verder.

1. Dries Zwart lijsttrekker 2019 -2023

1. Dries Zwart lijsttrekker 2019 -2023
 Zwart, D (Dries) Mail Dries
 

3. Bard Boon

3. Bard Boon
 Boon, B (Bard) mail Bard