Terug naar Persberichten

Schriftelijke vragen Akkoord van Westerlee

Gepubliceerd op:

Statenvragen van de Partij voor het Noorden Statenfractie aan het College van Gedeputeerde Staten

Zoals bekend heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de 5 overgebleven gemeenten toegezegd om verder te kunnen met het Akkoord van Westerlee. Staatssecretaris Klijnsma stelt hiervoor 10 miljoen euro beschikbaar. Voor 1 november 2016 moet het zogenaamde kernteam komen met uitgewerkte plannen om te komen tot één één tot één Werkbedrijf voor tot één Werkbedrijf voor werkbedrijf voor de regio Oost Groningen. 

1) Nu de gemeenten Stadskanaal en Veendam zijn afgehaakt gaat de samenvoeging van de sociale werkvoorzieningenbedrijven Synergon en Wedeka voorlopig ook niet door. Wat heeft dit voor gevolgen voor de gemeenten Menterwolde en Vlagtwedde waar het sociale werkvoorzieningenbedrijf nog steeds Wedeka is? Wat is de visie van het College hieromtrent?

2) Speelt de herindelingskwestie Veendam, Pekela en Stadskanaal ook een rol in dit toekomstplan? Is het College voornemens zich hier actief mee te bemoeien?

 

 

Partij voor het Noorden stelt schriftelijke vragen over beantwoording vragen Minister Ollongren

Partij voor het Noorden stelt schriftelijke vragen over beantwoording vragen Minister Ollongren
 De Partij voor het Noorden is ontevreden over de beantwoording van de vragen van Minister van Binnenlandse zaken, Minister Ollongren, inzake de voorgenomen herindeling van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Heeft de Provincie Groningen indirect de beantwoording van de vragen verzorgd voor de minister? Gedeputeerde Patrick Brouns verschuilt zich achter zijn ambtenaren, die alleen op j…
 

Nieuw bestuur Partij voor het Noorden

Nieuw bestuur Partij voor het Noorden
De leden van de Partij voor het Noorden hebben tijdens de ALV op donderdagavond 16 november een nieuwe voorzitter gekozen. Mariska Sloot is unaniem, bij acclamatie gekozen als voorzitter van de Partij voor het Noorden. Mariska Sloot is wethouder in de gemeente Haren en medeoprichter van Gezond Verstand Haren. Mariska Sloot zat al een half jaar in het bestuur van de Partij voor het Noorden. Mariska…