Terug naar Persberichten

Schriftelijke vragen Akkoord van Westerlee

Gepubliceerd op:

Statenvragen van de Partij voor het Noorden Statenfractie aan het College van Gedeputeerde Staten

Zoals bekend heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de 5 overgebleven gemeenten toegezegd om verder te kunnen met het Akkoord van Westerlee. Staatssecretaris Klijnsma stelt hiervoor 10 miljoen euro beschikbaar. Voor 1 november 2016 moet het zogenaamde kernteam komen met uitgewerkte plannen om te komen tot één één tot één Werkbedrijf voor tot één Werkbedrijf voor werkbedrijf voor de regio Oost Groningen. 

1) Nu de gemeenten Stadskanaal en Veendam zijn afgehaakt gaat de samenvoeging van de sociale werkvoorzieningenbedrijven Synergon en Wedeka voorlopig ook niet door. Wat heeft dit voor gevolgen voor de gemeenten Menterwolde en Vlagtwedde waar het sociale werkvoorzieningenbedrijf nog steeds Wedeka is? Wat is de visie van het College hieromtrent?

2) Speelt de herindelingskwestie Veendam, Pekela en Stadskanaal ook een rol in dit toekomstplan? Is het College voornemens zich hier actief mee te bemoeien?

 

 

Extra miljoenen voor inhuur extern personeel bij provincie Groningen valt slecht

Extra miljoenen voor inhuur extern personeel bij provincie Groningen valt slecht
 De provincie Groningen heeft vorig jaar meer geld besteed aan het inhuren van extern personeel dan verwacht. Er werd geen 2,2 maar 6,2 miljoen euro aan uitgegeven.
 

PvhN: zicht op zoutwinning ontbreekt

PvhN: zicht op zoutwinning ontbreekt
Groningen/Veendam De Partij voor het Noorden (PvhN) stelt opnieuw vragen aan Gedeputeerde Staten over de zoutwinning door Nedmag. Door: Gerdt van Hofslot De partij doet dat omdat Nedmag een vergunning aanvraagt voor een nieuw winningsplan. Dit voorjaar vroeg de partij ook al opheldering over de risico’s van activiteiten van de zoutwinner bij Gedeputeerde Staten. Dat was kort voordat er e…