Terug naar Persberichten

Meer duidelijkheid over stichting revolverend fonds Groningen

Gepubliceerd op:
Meer duidelijkheid over stichting revolverend fonds Groningen

De Partij voor het Noorden heeft kennisgenomen van de start van het revolverend fonds Groningen. Op 17 februari 2017 is de stichting revolverend fonds Groningen van start gegaan en kunnen inwoners, organisaties en bedrijven leningen aanvragen voor initiatieven op het gebied van leefbaarheid, zorg en energie. Er is een bestuur geinstalleerd dat de komende jaren uitvoering gaat geven aan het fonds. Er is totaal 23 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven op het gebied van leefbaarheid, zorg en energie. De Partij voor het Noorden heeft de volgende vragen aan het College van Gedeputeerde Staten.

1) Op welke wijze zijn de bestuursleden geselecteerd?

2) Is de voorzitter tevens fondsmanager?

3) Er is mogelijk sprake van oververtegenwoordiging van zorgbestuurders binnen het bestuur. In hoeverre zijn de aandachtsgebieden: leefbaarheid, zorg en energie qua kennis goed verdeeld over de 3 bestuursleden?

4) Bestaat er ook kans op kruisbestuiving gezien de achtergronden van de bestuurders?

5) Ontvangen de bestuurders een salaris of een bestuursonkostenvergoeding?

6) Hoeveel medewerkers komen indienst van de nieuwe stichting? Krijgen bepaalde doelgroepen voorrang? Of kan een ieder solliciteren op basis van geschiktheid?

Partij voor het Noorden stelt schriftelijke vragen over beantwoording vragen Minister Ollongren

Partij voor het Noorden stelt schriftelijke vragen over beantwoording vragen Minister Ollongren
 De Partij voor het Noorden is ontevreden over de beantwoording van de vragen van Minister van Binnenlandse zaken, Minister Ollongren, inzake de voorgenomen herindeling van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Heeft de Provincie Groningen indirect de beantwoording van de vragen verzorgd voor de minister? Gedeputeerde Patrick Brouns verschuilt zich achter zijn ambtenaren, die alleen op j…
 

Nieuw bestuur Partij voor het Noorden

Nieuw bestuur Partij voor het Noorden
De leden van de Partij voor het Noorden hebben tijdens de ALV op donderdagavond 16 november een nieuwe voorzitter gekozen. Mariska Sloot is unaniem, bij acclamatie gekozen als voorzitter van de Partij voor het Noorden. Mariska Sloot is wethouder in de gemeente Haren en medeoprichter van Gezond Verstand Haren. Mariska Sloot zat al een half jaar in het bestuur van de Partij voor het Noorden. Mariska…