Terug naar Persberichten

LNG terminal Eemshaven onzeker door komst windmolens?

Gepubliceerd op:

De Eemshaven krijgt zes nieuwe windmolens. Deze krijgen een tiphoogte van 212 meter hoog. Onder andere op de strekdammen waar de boten binnenvaren komen twee nieuwe windmolens. Ook op het Vopak-terrein komen twee nieuwe windmolens. Twee andere windmolens staan gepland voor het terrein waar de LNG-terminal (Liquid Natural Gas) zou komen. De gemeente Eemsmond moet voor de plaatsing van de windmolens de vergunningen afgeven. In 2015 ging Groninger Seaports nog op zoek naar een geschikte locatie voor een LNG-terminal in de Eemshaven. De Gasunie en Groninger Seaports maakten in juni 2015 bekend dat er een grotere behoefte is om gas te importeren nu de gaskraan verder dicht wordt gedraaid. In die zin zou de komst van een LNG-terminal opslag interessant kunnen zijn.

 

1)   Is het college van Gedeputeerde Staten op de hoogte van het plaatsen van deze 6 windmolens in de Eemshaven?

2)   Wanneer de vergunningen worden afgegeven door de gemeente Eemsmond, betekent dat dan een definitieve streep door het plan voor een LNG-terminal in de Eemshaven? Wat is de mening van het College van Gedeputeerde Staten over de mogelijke komst van twee grote windmolens op het geplande LNG-terminal terrein die daarmee een streep zetten door de LNG-terminal?

3)   De  Provincie Groningen is aandeelhouder van Groninger Seaports, kan het College het afgeven van een vergunning door de gemeente Eemsmond voor de plaatsing van twee windmolens op het geplande LNG-terminal terrein nog voorkomen?

 

4)   Kan het College van Gedeputeerde Staten aangeven of er een alternatieve locatie mogelijk is voor de komst van een LNG-terminal  in de Eemshaven of elders in Groningen?

 

5) Kan het College van Gedeputeerde Staten aangeven in hoeverre er sprake is van de komst van  een LNG-terminal naar Groningen, nu of in de nabije toekomst?

Partij voor het Noorden stelt schriftelijke vragen over beantwoording vragen Minister Ollongren

Partij voor het Noorden stelt schriftelijke vragen over beantwoording vragen Minister Ollongren
 De Partij voor het Noorden is ontevreden over de beantwoording van de vragen van Minister van Binnenlandse zaken, Minister Ollongren, inzake de voorgenomen herindeling van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Heeft de Provincie Groningen indirect de beantwoording van de vragen verzorgd voor de minister? Gedeputeerde Patrick Brouns verschuilt zich achter zijn ambtenaren, die alleen op j…
 

Nieuw bestuur Partij voor het Noorden

Nieuw bestuur Partij voor het Noorden
De leden van de Partij voor het Noorden hebben tijdens de ALV op donderdagavond 16 november een nieuwe voorzitter gekozen. Mariska Sloot is unaniem, bij acclamatie gekozen als voorzitter van de Partij voor het Noorden. Mariska Sloot is wethouder in de gemeente Haren en medeoprichter van Gezond Verstand Haren. Mariska Sloot zat al een half jaar in het bestuur van de Partij voor het Noorden. Mariska…