Terug naar Persberichten

Arriva wijzigt dienstregeling Bad Nieuweschans zonder overleg

Gepubliceerd op:
Arriva wijzigt dienstregeling Bad Nieuweschans zonder overleg

Een gewijzigde dienstregeling van vervoersmaatschappij Arriva heeft geleid tot veel onrust in de gemeenschap van Bad Nieuweschans. Er zijn enkele treinritten vanuit het grensdorp richting Winschoten geschrapt. Het gaat met name om ochtendritten van 06.45 uur en 07.45 uur die zijn verdwenen uit de dienstregeling. Afgezien van forenzen die hier last van hebben, is het met name schooljeugd, die nu langer moet wachten. Schooljeugd met name naar Groningen en Winschoten moeten of overstappen of aanzienlijk langer wachten. De Partij voor het Noorden heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten van Groningen.

 

1) Is het College op de hoogte van deze gewijzigde dienstregeling van Arriva en de gevolgen van forenzen en schooljeugd uit Bad Nieuweschans?

 

2) Kan en wil het College een rol spelen teneinde de dienstregeling terug te draaien of een beter alternatief aan te bieden in samenspraak met Arriva en de vereniging Dorpsbelangen Bad Nieuweschans?

Partij voor het Noorden stelt schriftelijke vragen over beantwoording vragen Minister Ollongren

Partij voor het Noorden stelt schriftelijke vragen over beantwoording vragen Minister Ollongren
 De Partij voor het Noorden is ontevreden over de beantwoording van de vragen van Minister van Binnenlandse zaken, Minister Ollongren, inzake de voorgenomen herindeling van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Heeft de Provincie Groningen indirect de beantwoording van de vragen verzorgd voor de minister? Gedeputeerde Patrick Brouns verschuilt zich achter zijn ambtenaren, die alleen op j…
 

Nieuw bestuur Partij voor het Noorden

Nieuw bestuur Partij voor het Noorden
De leden van de Partij voor het Noorden hebben tijdens de ALV op donderdagavond 16 november een nieuwe voorzitter gekozen. Mariska Sloot is unaniem, bij acclamatie gekozen als voorzitter van de Partij voor het Noorden. Mariska Sloot is wethouder in de gemeente Haren en medeoprichter van Gezond Verstand Haren. Mariska Sloot zat al een half jaar in het bestuur van de Partij voor het Noorden. Mariska…