Terug naar Persberichten

Aardgasfonds in regeerakkoord

Gepubliceerd op:
Aardgasfonds in regeerakkoord

 

De Partij voor het Noorden doet een pleidooi bij de landelijke partijen die aan de formatiegesprekken meedoen om een aardgasfonds in te stellen. Dit aardgasfonds moet los staan van de landelijke reguliere begroting. De politieke partijen die kans maken om deel te nemen aan een nieuwe regering zijn geinformeerd door de Partij voor het Noorden.

50% van dit aardgasfonds moet worden besteed aan onderzoek en investeringen ten behoeve van de energietransitie in Nederland.

en de andere 50% van dit aardgasfonds moet worden geinvesteerd in Groningen als ereschuld aan dit wingewest.

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer vanaf dag 1 van de aardgaswinning een aardgasfonds was ingesteld en er niets was uitgegeven en er was (her)belegd zoals het ABP heeft gedaan met haar pensioenreserves, ruim 900 miljard euro had gezeten in dit fictieve aardgasfonds.

Het is nog steeds niet te laat om een substantieel aardgasfonds in te stellen.

Jan Lambers

voorzitter werkgroep energie en economie, Partij voor het Noorden

 

Partij voor het Noorden stelt schriftelijke vragen over beantwoording vragen Minister Ollongren

Partij voor het Noorden stelt schriftelijke vragen over beantwoording vragen Minister Ollongren
 De Partij voor het Noorden is ontevreden over de beantwoording van de vragen van Minister van Binnenlandse zaken, Minister Ollongren, inzake de voorgenomen herindeling van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Heeft de Provincie Groningen indirect de beantwoording van de vragen verzorgd voor de minister? Gedeputeerde Patrick Brouns verschuilt zich achter zijn ambtenaren, die alleen op j…
 

Nieuw bestuur Partij voor het Noorden

Nieuw bestuur Partij voor het Noorden
De leden van de Partij voor het Noorden hebben tijdens de ALV op donderdagavond 16 november een nieuwe voorzitter gekozen. Mariska Sloot is unaniem, bij acclamatie gekozen als voorzitter van de Partij voor het Noorden. Mariska Sloot is wethouder in de gemeente Haren en medeoprichter van Gezond Verstand Haren. Mariska Sloot zat al een half jaar in het bestuur van de Partij voor het Noorden. Mariska…