Terug naar Nieuws

Voltallige (7) oppositiepartijen dienen gezamenlijk schriftelijke vragen in

Gepubliceerd op:

Partij voor het Noorden heeft samen met 6 andere oppositiepartijen 26 schriftelijke vragen ingediend over de nieuwe en forse vertraging in de schadeafhandeling als gevolg van de gaswinning.

Ook hebben alle oppositiepartijen het onderwerp geagendeerd voor de commissievergadering van 19 juni. Er zit dus spoed achter de beantwoording van de schriftelijke vragen.

De partijen willen o.a. weten waarom zij het nieuws (weer) via de media moeten horen.  En waarom het nieuws dat de schadeafhandeling nu wel 2,5 jaar kan duren vorige week niet naar buiten is gekomen tijdens het spoeddebat in de Tweede Kamer en in het bestuursoverleg met de regio. Zo lopen wij als Provinciale Staten steeds maar weer achter de feiten aan. En nog belangrijker: gedupeerden kunnen wederom nog langer wachten.

Afscheid Leendert van der Laan als bestuurslid

Afscheid Leendert van der Laan als bestuurslid
Leendert van der Laan nam op de ALV op 14 november J.l. van de Partij voor het Noorden afscheid als bestuurslid.  
 

Opinie: 'Waar blijft die bestuurskracht na de herindeling?'

Opinie: 'Waar blijft die bestuurskracht na de herindeling?'
Door Dries Zwart en Leendert van der Laan. De herindeling moest gemeenten in Groningen beter toegerust maken voor de toekomst. Maar met name de nieuwe gemeenten staan er financieel bedroevend voor. In de eindrapportage Grenzeloos Gunnen concludeerde de commissie Jansen in 2013 dat de bestuurlijke inrichting van 23 Groninger gemeenten niet toereikend zou zijn om met name toekomstige sociaal maats…