Terug naar Nieuws

Voltallige (7) oppositiepartijen dienen gezamenlijk schriftelijke vragen in

Gepubliceerd op:

Partij voor het Noorden heeft samen met 6 andere oppositiepartijen 26 schriftelijke vragen ingediend over de nieuwe en forse vertraging in de schadeafhandeling als gevolg van de gaswinning.

Ook hebben alle oppositiepartijen het onderwerp geagendeerd voor de commissievergadering van 19 juni. Er zit dus spoed achter de beantwoording van de schriftelijke vragen.

De partijen willen o.a. weten waarom zij het nieuws (weer) via de media moeten horen.  En waarom het nieuws dat de schadeafhandeling nu wel 2,5 jaar kan duren vorige week niet naar buiten is gekomen tijdens het spoeddebat in de Tweede Kamer en in het bestuursoverleg met de regio. Zo lopen wij als Provinciale Staten steeds maar weer achter de feiten aan. En nog belangrijker: gedupeerden kunnen wederom nog langer wachten.

Dries Zwart over de provincie Groningen

Dries Zwart over de provincie Groningen
 
 

Partij voor het Noorden kiest 50PLUS in Eerste Kamer

Partij voor het Noorden kiest 50PLUS in Eerste Kamer
De Statenfractieleden van de Partij voor het Noorden, Dries Zwart en Leendert van der Laan hebben vanmiddag hun stem uitgebracht op de Eerste Kamerfractie van 50PLUS. Tijdens de campagne voor de statenverkiezingen heeft de Partij voor het Noorden haar kiezers beloofd om bij de Eerste Kamer Verkiezingen te stemmen op de kandidaat voor Code Oranje, Annemarie Heite. In een eerder stadium had de Par…