Terug naar Nieuws

Partij voor het Noorden wil ‘Top’ 'bevings' Gedeputeerde

Gepubliceerd op:
Partij voor het Noorden wil ‘Top’  'bevings' Gedeputeerde

 Gedeputeerde voor uitsluitend schadeafhandeling, versterking en NPG

 

 

 

De Partij voor het Noorden wil in het nieuwe College van Gedeputeerde Staten één Gedeputeerde die zich uitsluitend bezig zal houden met de schadeafhandeling, versterking en het Nationaal Programma Groningen.

Het gasbevingsdossier is dermate ingewikkeld dat hier een ‘top’ Gedeputeerde voor moet komen, die op hoog niveau moet kunnen onderhandelen en delegeren en het vertrouwen moet hebben van alle politieke partijen in Provinciale Staten, de gemeenten en natuurlijk de inwoners van Groningen. Een Gedeputeerde die boven de partijen staat.

Het huidige College heeft de taken van het gasdossier veel te veel verspreid tussen de Commissaris van de Koning en twee Gedeputeerden.

Onderzoek van RTV Noord heeft aangetoond dat de huidige taakverdeling binnen het College van Gedeputeerde Staten onvoldoende werkt. De Partij voor het Noorden is niet geschrokken van de uitkomsten van het onderzoek van RTV Noord, wel van de reacties van betrokkenen. Reacties die geen enkele zelfreflectie laten zien en bovendien reacties die niet bijdragen aan het vertrouwen van de inwoners van Groningen.

Een parlementaire enquête is helaas nog ver weg en kost zeer veel tijd. Wel staat deze uiteraard ook al jaren op het verlanglijstje van de Partij voor het Noorden.

De Partij voor het Noorden zou dan ook liefst zo snel mogelijk, op zeer korte termijn, een onafhankelijk onderzoek tegemoetzien in Groningen, naar de rol en functie van het College van Gedeputeerde Staten ten aanzien van het gasbevingsdossier. Een nieuw College van Gedeputeerde Staten zou daar lering uit kunnen trekken en bijdragen aan het vertrouwen van de inwoners van Groningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dries Zwart over de provincie Groningen

Dries Zwart over de provincie Groningen
 
 

Voltallige (7) oppositiepartijen dienen gezamenlijk schriftelijke vragen in

Voltallige (7) oppositiepartijen dienen gezamenlijk schriftelijke vragen in
Partij voor het Noorden heeft samen met 6 andere oppositiepartijen 26 schriftelijke vragen ingediend over de nieuwe en forse vertraging in de schadeafhandeling als gevolg van de gaswinning. Ook hebben alle oppositiepartijen het onderwerp geagendeerd voor de commissievergadering van 19 juni. Er zit dus spoed achter de beantwoording van de schriftelijke vragen. De partijen willen o.a. weten waarom…