Terug naar In de pers

Vragen aan college over publikaties Biomassa Watertorenstraat Winschoten.

Gepubliceerd op:
Vragen aan college over publikaties Biomassa Watertorenstraat Winschoten.


7170-2019 Vragen biomassa Watertoren (1)

 

Vragen aan college over publikaties Biomassa Watertorenstraat Winschoten. (16-02-2019) 

 AfgIopen weekend werden we op zowel RTV Noord als in het Dagblad van het Noorden geconfronteerd met de ophef rond de bouw van de biomassa installatie bij Zwembad de Watertoren. Een inwoner en directe aanwonende  van het zwembad krijgt de installatie bij wijze van spreken in zijn achtertuin en is bang voor gezondheidsklachten. De man is longpatient. 

Volgens wethouder Swagerman is de vergunningaanvraag en alle andere procedures geheel volgens de geldende regels verlopen. Publicaties zijn gedaan op de gemeente website en op andere sites. Wel is er in de communicatie met de omwonenden een te lang termijn aangehouden. Pas afgelopen donderdag kreeg de buurt een brief, terwijl in mei 2018 al de vergunning en de mogelijk tot bezwaar ter inzage lag. (digitaal) 

De Partij voor het Noorden is voor digitalisering, maar hier mist de gemeente volgens ons duidelijk de boot als het gaat om goede informatievoorziening richting onze inwoners. We kunnen van onze inwoners niet verwachten dat men hiervoor constant websites in de gaten gaan houden.

Een aantal jaren geleden zijn door de bezuinigingen de publicaties in o.a. het Streekblad afgeschaft. 

Onze vragen: 

  1. Kan de gemeente haar publicaties weer op laten nemen in het Streekblad of Oldambtster? Nog liever beide.

     2. Los van of procedures wel of niet goed zijn verlopen, er is mailwisseling geweest tussen deze inwoner , wethouder Swagerman en burgemeester Sikkema. Is het           voor deze zaak geen idee om alsnog gezamenlijk het gesprek aan te gaan om zaken helder te krijgen en begrip te kweken voor elkaars standpunten?

De Partij voor het Noorden heeft aan het college vragen gesteld over de gevaarlijke verkeerssituatie aan het Hommesplein.

 De Partij voor het Noorden heeft aan het college vragen gesteld over de gevaarlijke verkeerssituatie aan het Hommesplein.
Voor het Dollard College aan het Hommesplein ligt een fietspad. Daar wordt door de schoolgaande jeugd (logischerwijs) volop gebruik van gemaakt. Er is vanuit de Huisartsengroepspraktijk Hommesplein al enkele keren melding gemaakt dat het fietspad op een meer dan onverantwoorde manier uitkomt op de weg. Dit heeft, met name als de lesuren afgelopen zijn, al tot gevaarlijke situaties geleid. De fiets…
 

Partij voor het Noorden-kandidatenlijst klaar!

Partij voor het Noorden-kandidatenlijst klaar!
De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 van de Partij voor het Noorden is compleet. Eerder al maakte de partij bekend dat Jurrie Nieboer tot lijsttrekker is verkozen. De lijst telt maar liefst 13 namen uit heel Oldambt. Lijsttrekker Nieboer is trots op de mooie lijst, hiermee gaan we vol vertrouwen de verkiezingen in.  Jurrie Nieboer  Mark Kalse   …